expedition till nordpolen

Via vår partner, Ocean Sky, erbjuder vi en livsupplevelse – nämligen att vara med på pionjärexpeditionen att landa på nordpolen med den första hybrid farkosten i världshistorien.

 

Att resa till och landa på nordpolen är spännande i sig men att dessutom göra det i en fridfull flygning på låg höjd med panoramafönster där du har möjlighet att se djurlivet nedanför samtidigt som du avnjuter en gourmetmiddag i en lyxig salong är en upplevelse utan dess like. Med denna form av resa visar vi att resan i sig är målet och att det går utmärkt att resa komfortabelt, upplevelserikt och hållbart. Den femstjärniga Airlander med plats för16 passagerare i åtta luxuösa dubbelbäddskabiner avgår mot Nordpolen mars - oktober 2024 eller 2025.

Varför åka till Nordpolen?

Nordpolen anses vara en av världens mest oåtkomliga platser i världen. Beläget på en gigantisk ismassa flytande i det Arktiska havet, är det en plats där miljö- och klimatpåverkningar kan vara förödande för hela klotet. Därför utgör det den perfekta platsen att visa fördelarna med luftskepp som transportmedel.

Att åka till Nordpolen utan fossilt bränsle och till lägsta möjliga energiförbrukning, markerar en ny era inom aviation.

 

Därför är luftskepp en hållbar transportform.

Människan kommer inte att sluta resa även om det skadar vår planet. Därför behöver vi skapa nya, mer hållbara sätt att resa och utforska världen på. Jämfört med ett flygplan kan ett luftskepp spara mer än 90% av energiförbrukningen. Dessutom kan det landa var som helst utan befintlig infrastruktur på marken.

Genom expeditionen till Nordpolen, i världens största och mest moderna farkost, vill vi visa att vi fortfarande kan utforska världen – men nu på ett hållbart sätt som inte skadar planeten.

Med denna transportform vill vi bidra till att skapa den mycket välbehövlig förändring som behövs inom flygindustrin.

För mer information, läs här.

Upplev Polcirkeln med sjöflygplan

-- tre nordiska länder på 4-7 dagar 

Cessna208b.jpg
Skärmavbild 2021-08-10 kl. 15.11.50.png

Vi bjuder in dig att besöka platser dit vägar inte leder och in i vildmarken med ditt eget sjöflygplan.

 

Under 3-7 dagar kommer du och din grupp att nå långt bort från civilisationen och få tillgång till avlägsna, orörda landskap, kombinerat med äventyrsaktiviteter och utvalt lyxigt boende.

Tänk dig att landa på en lugn, spegelliknande sjö mitt i vildmarken i norra Sverige. Tänk dig att fiska under midnattssolen innan du kliver in för natten i en lyxig lodge. Nästa dag landar du i en fjord mellan de magnifika bergen i Lofoten i Norge och din actionfyllda semester har bara börjat.

Äventyren som väntar dig i våra skräddarsydda resplaner är oändliga: valskådning, fartbåt, djuphavsfiske, paddling, golf, ridning, fjällvandring, mountain biking och boende i fiskebyar eller i expeditionstält. Vi återvänder hem med ett minimerat koldioxidavtryck då vårt sjöflygplan körs på biobränsle.

Hitta mer information här

Resplaner: 4-7 dagar


Resenärer: 2-7 passagerare
(max 8 med begränsningar)


Pris: Från 35 000 EUR per grupp


När: juni - november


Flygplatser: Kiruna - Tromsö

JARLAND Sjöflygupplevelse
Sverige

- enbart Sverige, 4-8 dagar

Resplaner: 4-8 dagar


Resenärer: 2-7 passagerare
(max 8 med begränsningar)


Pris: Från 31 000 EUR per grupp


När: juni - november


Flygplatser: Stockholm - Visby

mappa-sweden-itinerary-v2.jpg
Request
arrow&v

Thank you!